Mąka Żytnia Razowa Szczepanki typ 2000

Z myślą o coraz bardziej wyrafinowanych oczekiwaniach naszych klientów przygotowaliśmy linię mąk specjalistycznych przeznaczonych do celów wypieków domowych, bazujących na tradycyjnych recepturach. Jest wśród nich mąka żytnia razowa, idealna do wypieku domowego chleba razowego. 

Mąka Szczepanki żytnia razowa typ 2000 to mąka pełnoziarnista uzyskiwana z pełnego przemiału ziarna prawdziwego polskiego żyta. Posiada wysokie walory smakowe, a dzięki wysokiej zawartości błonnika jej spożycie wpływa korzystnie na układ trawienny. Jest ona także źródłem wielu naturalnych mikroelementów, takich jak: magnez, potas i fosfor. 

 

Spośród innych nowości mąk przeznaczonych do wypieków domowych polecamy również: mąkę pszenną na pizzę specjalnie przygotowaną do wypieku domowej pizzy, mąkę pszenną graham przeznaczoną do wypieku domowych bułek graham oraz mąkę pszenną chlebową przeznaczoną do wypieku domowego chleba pszennego.